Tulli Padwa: Geshmak!
Lezing

Tulli Padwa: Geshmak!

Apero Talk

Geniet na je werkdag van een welverdiend aperitief tijdens onze Apero Talks. Laaf je aan een glaasje, een knabbeltje en een smaakmakende spreker. In een uurtje neemt onze spreker je mee in een boeiend verhaal over voedsel, geschiedenis en kunst.

Tulli Padwa: Geshmak!

Chef Tulli Padwa, bekend van de docureeks ‘Shalom allemaal’, brengt met ‘Geshmak!’ zijn eerste boek uit. In deze Apero Talk neemt chef Tulli je mee op een culinaire ontdekkingstocht met traditionele maaltijden langs de zeven dagen van de week en geeft telkens uitleg over de gangbare Joodse tradities.

Tulli Padwa groeide op in een Joods-orthodox gezin in Londen. Door zijn huwelijk belandde hij in Antwerpen, waar hij een koksopleiding volgde. Tulli wilde zich tijdens zijn opleiding strikt aan de Vlaamse keuken houden en bedacht thuis koosjere aanpassingen. Geshmak!, het Jiddisch voor Smakelijk, is geen zuiver Joods kookboek. De meeste recepten hebben wel een Joodse achtergrond, maar zijn gekruid met ingrediënten en invloeden uit de Vlaamse keuken. 

Met zijn innemende persoonlijkheid en Joodse humor geeft chef Tulli je een inkijk in de ultraorthodoxe gemeenschap van Antwerpen. Over eten voor het ochtendgebed, de sabbat en de typische gerechten tijdens het Loofhuttenfeest en Pesach. 

Ontdek nog meer smaakmakende sprekers

30.05.2024
17:30 - 18:30
Abdij van Park

Ticketinfo

12 euro (incl. drankje)

Partners