Regula Ysewijn: Van wafel tot koek
Lezing

Regula Ysewijn: Van wafel tot koek

Apero Talk

Geniet na je werkdag van een welverdiend aperitief tijdens onze Apero Talks. Laaf je aan een glaasje, een knabbeltje en een smaakmakende spreker. In een uurtje neemt onze spreker je mee in een boeiend verhaal over voedsel, geschiedenis en kunst.

Regula Ysewijn: Van wafel tot koek

Regula Ysewijn is een internationaal geprezen, bekroond schrijver, fotograaf en auteur van verschillende boeken over eetcultuur. Met 'Van wafel tot koek' richt ze zich op de rijke bakgeschiedenis van de Lage Landen

Tijdens deze lezing neemt ze je mee op een fascinerende reis door het verleden. Met haar verhalen en recepten verbeeldt ze het landschap van de rijke bakcultuur van deze regio. Van het donkere roggebrood en de honingkoek die de ruggengraat vormden van een dagelijks feest op het bord tot lang vergeten recepten. Er zijn wafels en winterbroden voor de twaalf dagen van Kerstmis, pannenkoeken voor Lichtmis en Carnaval, krakelingen voor de vastentijd, vlaai en oliebollen voor Kerstmis en alle kruidige lekkernijen die ons meteen aan Sinterklaas en Sint-Maarten doen denken. Van wafel tot koek geeft een overzicht van gebak voor alle feesten van het jaar.

Ontdek nog meer smaakmakende sprekers

14.06.2024
17:30 - 18:30
Abdij van Park

Ticketinfo

12 euro (incl. drankje)

Partners